ETUSIVU
          HISTORIAA
TAPAHTUMIA
JÄSENYYS
        UUTISIA
                YHTEYSTIEDOT


Haluamme kerätä sivuillemme mahdollisimman paljon tietoa Rauman Hevosystävien historiasta. Mikäli tiedät Rauman Hevosystävät Ry:n puheenjohtajan, sihteerin tai muun hallituksen jäsenen, ja minä vuonna hän mahdollisesti oli mukana toiminnassa, niin ilmoita siitä tiedotusvastaavallemme sähköpostitse osoitteeseen anni-maaria.hytonen@hotmail.com. Otamme kaikenlaisen tiedon vastaan, koski se sitten lähimenneisyyttä tai kauempana historiassa tapahtunutta.

Historian havinaa

Rauman hevosystävät ry on perustettu vuonna 1909 Aluksi yhdistyksen tavoitteena oli hankkia hyvä siitosori parantamaan paikallista hevoskantaa. Sotien jälkeen, kun moottoriajoneuvot olivat syrjäyttämässä hevosen, siirtyi yhdistyksen toiminnan painopiste ravien järjestämiseen sekä ravurien kasvattamiseen. Vuosisadan loppua lähestyttäessä, yhdistyksen toiminta kuitenkin hiipui. Uuden vuosituhannen alkaessa, löytyi Raumalta joukko innokkaita hevosystäviä, jotka herättivät uudelleen henkiin arvokkaan yhdistyksen. Yhdistyksen säännöt nykyaikaistettiin vuonna 2001. Toiminnan painopisteeksi tuli hevostaidon välittäminen edelleen uusille sukupolville.

Ratsuhevosten lisääntymisen vuoksi päätettiin panostaa Rauma Cup-kisoihin ja niiden järjestämiseen. Kaksi osakilpailua ja finaalin käsittävissä kisoissa kilpaillaan sekä koulu- että esteratsastuksessa. Ensimmäinen Rauma Cup-finaali järjestettiin Rauman Lyseon kentällä vuonna 2001. Ne olivat yleisömenestys. Parahaimmillaan yleisöä oli paikalla 400-500 hlöä.

Vuonna 2006, Rauman Hevosystävät ry sai Suomen Ratsastajainliiton jäsenyyden. Näin yhdistys luo jäsenilleen mahdollisuuden hankkia myös vakuutuksen sekä luvan osallistua ratsastuskilpailuihin. Seuraan voi yhä kuulua vanhaan tapaan kannatusjäsenenä.

Nykyään järjestämme erilaista toimintaa kaikille hevosista kiinnostuneille retkiä erilaisiin hevostapahtumiin, näyttelyitä, pikkujouluja sekä erilaisia keppihevostapahtumia. Erityisesti keppihevosten osuus Rauman Hevosystävien toiminnassa on levinnyt ja nykyisin järjestämme lähes kaikkea keppihevosiin liittyvää yhdessä 4H kerhon kanssa.

Hallituskokoonpano nyt ja ennen

Vuosi 2016

Vuosi 2015
Puheenjohtaja - Riitta Säteri
Varapuheenjohtaja - Sissi Kähkönen
Sihteeri - Anni-Maaria Hytönen
Rahastonhoitaja ja jäsensihteeri - Heidi Silvendoin
Jäsen - Anu Kupiainen
Jäsen - Heidi Varjonen
Varajäsen - Sanna Mäkinen
Varajäsen - Minnea Häkli

Aikaisemmat vuodet?ÄLÄ POISTA TÄTÄ TEKSTIÄ

WEBDESIGN © VALOKUVAUS TUULIA N 2015
© RAUMAN HEVOSYSTÄVÄT 2015